Eerste paal voor nieuwbouw Langeraar

Langeraar – Op 12 februari vierden de gemeente Nieuwkoop, de feestelijke eerste paal van het nieuwe woningbouwproject De Velden 2 in Langeraar. Kopers, bouwers, de ontwikkelaar, wethouder en vele andere betrokkenen bij dit project waren aanwezig op de bouwlocatie.


Na een kort openingswoord van de directie van de Bolton Groep was het aan de toekomstige bewoners om de eerste paal te slaan. Een regen van confetti kwam vrij en met elkaar hebben we een toost uitgebracht op een voorspoedige bouw. Begin 2020 zijn de woningen klaar. De kopers kunnen niet wachten tot het zo ver is!
BENG norm
De achttien woningen verschillen van elkaar in afmeting en perceelgrootte en zijn verkocht aan starters en doorstromers. Alle nog te bouwen woningen krijgen een bodemwarmtepomp en 50% van de energie die nodig is, wordt opgewekt met de elektrische installaties in het huis. Hiermee voldoen de woningen aan de BENG norm. BENG staat voor Bijna Energie Neutraal Gebouw, een eis die vanaf 2020 geldt voor alle nieuwbouwwoningen. Met de bouw van deze woningen is bouwplan Vivero bijna ten einde.