Eerste lustrum Huiskamer Noorden

Noorden – Dit jaar bestaat Stichting Huiskamer Noorden 5 jaar. Reden voor en feestje.

Bij huiskamer Noorden zijn alle mensen en in het bijzonder de 55-plussers welkom voor een praatje en een kopje koffie of thee. Ook kunnen ouderen in de huiskamer klaverjassen, rummikubben, lezingen bijwonen, bridgen, handwerken, sjoelen, of gezellig met elkaar een film of TV kijken.

Jan Tersteeg, penningmeester, mede-initiatiefnemer en gastheer op de maandagochtend, vertelt: “Een van de grootste successen van de afgelopen 5 jaar is toch wel de ‘open tafel’. Vijf dagen in de week bieden vrijwilligers onze gasten een gezonde verse warme maaltijd aan. Het laatste jaar zitten we met gemiddeld 10 gasten aan tafel. Vooral bewoners van de Schippersbrug, maar ook gasten uit Nieuwkoop en Zegveld weten ons te vinden. Van de kookvrijwilligers hoor ik dat de gasten flink opscheppen, niet alleen op hun bord maar ook met hun verhalen.”

Huiskamer zoekt vrijwilligers

Jan Tersteeg: “Als kookvrijwilliger heb je een dankbare taak. Het is het hard werken om ervoor te zorgen dat er om 17.30 uur voor 10 mensen een versbereide maaltijd op tafel staat, maar je krijgt er veel voor terug. De gezelligheid aan tafel, de complimenten voor de maaltijd. Natuurlijk kunnen we altijd nog meer vrijwilligers gebruiken en ook voor een kok is er nog plaats in de keuken. Er is nog genoeg werk te doen.”

De huiskamer Noorden is dagelijks open van 10.00 tot 12.00 uur en van 14.00 tot 21.00 uur (met uitzondering van zaterdag en zondag). Op donderdagen gaat de huiskamer om 17.00 uur open. De huiskamer vindt u aan de Simon van Capelweg 169 in Noorden. Loop gerust eens binnen! Wilt u ook uw steentje bijdragen aan dit mooie initiatief? Neem dan contact op met mail@stichtinghuiskamernoorden.nl. Meer informatie over alle activiteiten vindt u op www.stichtinghuiskamernoorden.nl.