Eensgezind slaat goede slag

Nieuwkoop – Muziekvereniging Eensgezind hield zondag een Drummersdag in Kaleidoskoop. Het werd een geslaagd evenement.

Ruben bezig met zijn solo

Van 10.00 tot 12.30 uur was een flink aantal jeugdleden van Eensgezind aan het oefenen en voorbereiden voor een concert dat om 13.00 uur begon. Vanwege het mooie weer was er nog wel wat zorg of er wel genoeg belangstelling zou zijn, maar na de lunch, om 13.00 uur zat de theaterzaal vol (!)

Onder leiding van de docent (Patrick) en bestuursleden van Eensgezind traden diverse jeugdleden individueel en groepsgewijs op. Om de oren te beschermen droegen de leerlingen oordopjes of een koptelefoon.

Jeugdige slagwerkers op de xylofoon

Het publiek kreeg “de volle laag”, maar dat was best te doen. Alleen toe de complete groep op al het slagwerk een nummer net voor de pauze bracht, steeg het aantal decibellen tot vervaarlijke hoogte.

De muziekwerken die ten gehore werden gebracht waren stuk voor stuk prettig om te horen en het was soms amusant en vertederend tegelijk hoe ingespannen de leerlingen hun beste beentje voor zetten.

Bij Eensgezind was men tevreden. Er was voldoende publieke belangstelling bij deze Drummersdag. Er zijn nog meer plannen om meer instrumenten les te gaan geven.

Wie meer wil weten over muziek of muzieklessen kan terecht op www.eensgezind.nl