Een konijn uit de hoge hoed

Met verbazing heeft MPN-PN kennisgenomen van het bericht in het AD vanmorgen dat de coalitie CDA, SBN en D66 gisterenavond is geklapt. Vlak daarna kwam, als een konijn uit de hoge hoed, het bericht van SBN en D66 dat de VVD gaat deelnemen aan de coalitie en een wethouder gaat leveren.

mpn

MPN-PN vindt het heel bijzonder dat er richting MPN-PN en waarschijnlijk ook SGP-Christenunie niets is gecommuniceerd. Niet over het traject om te komen tot vervanging voor wethouder Veninga en niet toen de coalitie klapte. Laat staan dat MPN-PN op een of andere manier heeft kunnen meedenken over wat nu het meest in het belang is voor de gemeente en onze inwoners.

En dat voor partijen die zeggen dat ze communicatie en samenwerken hoog in het vaandel hebben staan. Hoe moeilijk is het om, voordat de pers opgezocht wordt, je collega’s in ieder geval te informeren?

MPN-PN wil graag geïnformeerd worden over het door de oude coalitie gevolgde traject en de wijze waarop dit in een stroomversnelling is gekomen. Bij de voorgenomen benoeming van Paul Platen op 15 september as. zal dit zeker aan de orde gesteld worden.