Een historisch warme zomer

Regio – De zon krijgt vandaag weer veel ruimte en ook dagen erna blijft het vrij zonnig en de buienkans is klein. Voorlopig komt er geen einde aan het bijzonder warme en droge zomerweer.

Vandaag, maandag, is het ‘s ochtends in de oostelijke helft flink zonnig. In de westelijke helft komen enkele wolkenvelden voor en schijnt een waterig zonnetje door de sluierbewolking heen. Het belooft een hete dag te worden en de temperatuur loopt ’s ochtends dan ook rap op. Tegen het middaguur is het alweer 24 graden in het westen tot 29 in het oosten.
‘s Middags is er in de westelijke provincies kans op een bui. Elders blijft het droog. Er staat een zwakke tot matige zuidwestenwind. Aan de kust is kans op zeewind. Hierdoor loopt de temperatuur ’s middags iets terug, maar daardoor is het daar zeer aangenaam.
Vanavond wisselen zon en wolkenvelden elkaar af. Het zuidwesten en westen maken kans op een onweersbui. In het binnenland blijft het nog lang warm met rond zonsondergang nog temperaturen van 26-30 graden. In de nacht naar dinsdag koelt het af naar 18-20 graden en is het opnieuw een plaknacht.
Dinsdag trekken vooral ’s ochtends wolkenvelden over het land en maakt de noordwestelijke helft kans op een buitje. In de middag klaart het vanuit het westen geleidelijk op en wordt het flink zonnig. Met 25 graden in het westelijk kustgebied tot 30 in het oosten is het iets minder warm dan maandag. Er staat een zwakke tot matige westenwind.
Woensdag is er veel zon en ontstaan enkele stapelwolken. Het blijft droog en het kwik loopt op naar 25-28 graden. De wind is overwegend zwak. Hierdoor is het voor het gevoel een paar graden warmer.
De dagen daarna houdt het warme en vrij zonnige zomerweer aan. De middagtemperatuur komt uit tussen 26 en 30 graden en hiermee blijft het te warm voor de tijd van het jaar. Ook de buienkans is vrijwel nihil en daarmee verergert de droogte verder.

Bron: weeronline