€ 32.500,- aan schade oud en nieuw

Nieuwkoop – Met oud en nieuw is er voor € 32.500,- schade aangericht in de gemeente Nieuwkoop. Een grote kostenpost zijn vernielde straatkolken. Geliefd om op te blazen vanwege de doffe klap, vervolgens storten de straatkolken onder de grond langzaam in.

In Nieuwveen ontstond afgelopen jaarwisseling hierdoor zelfs een gevaarlijk gaslek.
Hoeveel straatkolken er opgeblazen zijn komt gedurende het jaar aan het licht. De gemeente Nieuwkoop verwacht dat dit er minimaal 40 zijn. In tegenstelling tot vorig jaar hebben ze deze kostenpost alvast meegenomen in het bedrag. Naast de straatkolken is er dit jaar relatief veel schade aangericht rondom speelplaatsen/speeltoestellen. Ook de monumentale boom in de Anemonenstraat in noorden moet het tijdens oud en nieuw vaak ontgelden. Bijna ieder jaar rukt de brandweer uit om de boom te blussen, zo ook dit jaar. Wanneer iedereen de boom met rust laat kan deze nog jaren mee.
Vaak moeten de spullen opnieuw aangeschaft worden. Als de schade wel hersteld kan worden, komen daar ook kosten voor arbeidsloon bij kijken. De kosten van vernielingen van gemeentelijke eigendommen komen voor rekening van de gemeente. En dus voor rekening van de inwoners van gemeente Nieuwkoop. Heeft u informatie over daders? Bel dan met 0900-8844 of met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.