Duurzame energie opwekken doen we samen

Nieuwkoop – Wilt u graag duurzame energie opwekken met zonnepanelen maar is uw eigen dak daar niet geschikt voor? Dan kunt u nu deelnemen aan een postcoderoosproject van de Gebiedscoöperatie Nieuwkoop. Dat is goed voor het milieu en uw portemonnee.


Wat is een postcoderoos?
In 2014 heeft de overheid de fiscale regeling ‘verlaagd tarief energiebelasting’ geïntroduceerd. Deze geeft recht op een teruggave van de energiebelasting als een particulier of ondernemer samen met anderen investeert in het opwekken van duurzame energie. Bijvoorbeeld door zonnepanelen op een dak in de buurt.


Duurzame energie opwekken
Woont u in een huurhuis of ligt uw dak niet op het zuiden? Wilt u wel duurzame energie opwekken, samen met anderen? Dan kunt u nu deelnemen aan de postcoderoos Noordenseweg 39, 2421 XW in Nieuwkoop. De firma Kuijf heeft de helft van haar dak van de te bouwen loods beschikbaar gesteld om zonnepanelen op te plaatsen. Er komen 250 panelen van 275 Wp geplaatst, goed voor een jaarlijkse opbrengst van 57.500 kWh. De prijs per paneel bedraagt € 265,- all-in. Inschrijven kan met het formulier op de website van de Gebiedscoöperatie. Daar is ook te lezen wat de voordelen zijn van deelname aan het postcoderoosproject.

Gebiedscoöperatie Nieuwkoop
In juli 2018 is de Gebiedscoöperatie Nieuwkoop opgericht. De coöperatie verzamelt en deelt de kennis over de mogelijkheden voor inwoners en bedrijven om te verduurzamen. Ook ontwikkelt de coöperatie projecten zoals postcoderozen om concreet energie te besparen of duurzame energie op te wekken.