Dubbel-expositie in De Bibliotheek

Ter Aar – In de Ter Aarse bibliotheek aan het Beukenpad wordt van 30 augustus t/m 24 oktober een dubbel expositie gehouden.

‘Langs de slootkant’ is het thema van deze expositie

Deze keer zijn er werken te bewonderen van Joke Konst uit Rijnsaterwoude, die schildert de natuur die zij ervaart op het platteland. Zij zegt: ‘De koeien bij dit schilderij zijn door mij geschilderd, maar de lucht en de voorgrond zijn door Harry Bunnik verzorgd’.
Joke is opgegroeid op het platteland en kreeg al vroeg een fascinatie voor de natuur. Ze kreeg op jonge leeftijd de behoefte de paarden, koeien, geiten, schapen, kippen, kikkers en haar grote liefde voor bloemen in beeld te brengen door te tekenen. Door de lessen van Mary-Lou Creighton leerde Joke ik de dieren pas goed te tekenen door eerst de botten en spieren dagenlang te bestuderen en te tekenen. Later is Joke ook met aquarel en pastel gaan werken en sinds een paar jaar ook met olieverf.

‘Vrolijke vogeltjes in de vitrine’
Janny Domburg uit Alphen aan den Rijn exposeert haar keramieken vogeltjes in de vitrine.
‘Vrolijke keramiek. Vogeltjes maken hoe blij word je daar van? Mooie kleuren, je fantasie gaat er mee op de loop. Klei is de basis van dit vrolijke werk.’