DSS naar concours Enschede

Aarlanderveen – Muziekvereniging Door Samenwerking Sterk uit Aarlanderveen is in voorbereiding op een belangrijk evenement; het concours in de concertafdeling op 12 november 2017 in Enschede.

DSS

De concertafdeling is de hoogste afdeling waar amateurorkesten in uit kunnen komen. DSS hoopt daar een klinkend resultaat neer te zetten. Aan de voorbereiding hoeft het niet te liggen; door jong en oud wordt vaak gestudeerd en gerepeteerd, worden grenzen verlegd en zijn de eerste kippenvel momenten ook al aanwezig geweest.
Op 5 November 2017 werd in het Parktheater dan de laatste try out voor het concours  uitgevoerd. In een goed gevulde zaal speelde eerst accordeon ensemble Opus 2. Voor mensen in de zaal een mooie verrassing; de keuze van muziek was dat maar de klank en de mogelijkheden van dit prachtige ensemble waren dat ook.
Door Samenwerking Sterk liet in woord en daad merken dat zij die naamgeving waard is en liet een veelzijdig programma horen. De vereniging heeft toonaangevend componist Rob Goorhuis gevraagd speciaal voor hen een compositie te schrijven. Met de compositie op het gedicht “A Child said, what is the grass” heeft Rob Goorhuis een lang gekoesterde wens in vervulling doen gaan om dit magistrale gedicht met een muzikale achtergrond extra reliëf te geven. Sopraan soliste Fenna Ograjensek deed dat ook op 5 november op prachtig ingetogen, soms hartstochtelijke wijze.
De leden en dirigent van DSS hebben nog een week om te werken aan het programma om het zo nog beter uit te kunnen voeren. Zij zullen deze laatste week dan ook nog veel repeteren. Alles met het oog op een indrukwekkende uitvoering in het Wilmink theater in Enschede.

Mocht u daarover nog meer informatie willen dan kunt u contact opnemen met DSS via secretaris@doorsamenwerkingsterk.nl .