Droog en fris weekend

Regio – Het weekend verloopt droog met veel zon. Wel starten de dagen koud met regionaal vorst, maar ’s middags wordt het 10-14 graden.

Vanochtend, vrijdag, start de dag met flinke zonnige perioden en enkele wolkenvelden. Ook trekken vanuit het westen enkele buien over het land. In de loop van de ochtend ontstaan stapelwolken. ‘s Middags vrijwel hetzelfde beeld, maar zonder buien. De westenwind is overwegend matig in het binnenland tot vrij krachtig aan de westkust en op de Wadden. In de loop van de middag neemt de wind in kracht af.

In de nacht naar zaterdag zijn er brede opklaringen. Er staat weinig wind en onder de heldere sterrenhemel kan het flink afkoelen. De minima komen uit op -2 graden in het zuiden, zuidoosten en oosten tot +2 graden in de kustgebieden. Wie zaterdagochtend vroeg de deur uit gaat en de auto pakt, moet de ruiten krabben. Boven de weilanden kan een enkele mistbank ontstaan.

Zaterdagochtend start de dag koud met de laagste temperatuur rond 07.00 uur. Het belooft een mooie najaarsdag te worden met veel zon en enkele stapelwolken. Bovendien blijft het droog. Het kwik stijgt naar circa 10 graden. De zuidoostenwind is zwak tot matig.

Ook zondag is het voor liefhebbers van vrij zonnig herfstweer genieten. Flinke zonnige perioden en vriendelijke stapelwolken wisselen elkaar af. Met maxima van 10 graden in het noorden tot 14 in het zuiden is het zachter dan op zaterdag. Er staat een overwegend zwakke zuidoostenwind en het blijft droog.

De dagen daarna blijft het kalm najaarsweer.

Bron: weeronline