Dobberhuisje donderdag in gebruik

Nieuwkoop – Een Dobberhuisje ligt afgemeerd aan de laatste steiger van de kleine jachthaven ZoetWater, aan de rand van de Nieuwkoopse plassen. Donderdag 13 december zal gedeputeerde Han Weber het eerste dobberhuisje in gebruik stellen.

Een vakantie in dit unieke ronde huisje met een panoramisch uitzicht is een speciale belevenis. Het Dobberhuisje is over het water en over de weg bereikbaar. Het Dobberhuisje van 35 m2 is gezellig ingericht. Woonkamer met keuken, ruime badkamer met douche en toilet en 2 slaapkamers. Eén slaapkamer met een luxe 2-persoons boxspring en in de andere slaapkamer staat een stapelbed en een 1-persoons boxspring. Eventueel zijn er 2 extra slaapplaatsen van de bank in de woonkamer te maken. De keuken is compleet uitgerust. Het dobberhuisje is zelfvoorzienend. Dat wil zeggen stroom wordt opgewekt met zonnepanelen en warm water en cv middels een zonneboiler. De gezellige pelletkachel zorgt ook in de winter voor een zeer aangenaam verblijf.

Meerdaags Varen
Het OndernemersPlatform de Hollandse Plassen (OPHP) is een samenwerkingsverband van ondernemersorganisaties met belang in recreatie en watersport in en om het Hollandse Plassengebied. Deze organisatie stimuleert dit soort initiatieven. Met het dobberhuisje wordt een overnachtingsmogelijkheid toegevoegd in het sloepennetwerk van het Groene Hart.
Negen ondernemers uit het Hollandse Plassengebied hebben een coöperatie opgericht (Uniek slapen op de Hollandse Plassen). Het dobberhuisjes is één van overnachtingsmogelijkheden. Marion Biesheuvel heeft het dobberhuisje aangeschaft en afgemeerd nabij ZoetWater aan het Zuideinde.

Donderdag 13 december zal niet alleen Han Weber spreken, maar ook zal Marion Biesheuvel haar motivatie toelichten. Ook burgemeester Buijserd is aanwezig en zal spreken over het belang deze vorm van waterrecreatie.