Dixieland Jubilee in Hollandsche Leeuw

Nieuwkoop – Op zondag 11 december viert Nieuwkoop het Hart voor X-mas Event. Veel winkels zijn open en hebben feestelijke aanbiedingen speciaal voor deze zondag. De Hollandsche Leeuw doet met de Dixieland Jubilee mee aan de feestvreugde. Het huisorkest Dixie Six All Stars speelt van 14.30 tot 17.00 uur. Het wordt een gezellige zondag in het dorp!

Een half uur eerder dan tot nu toe gebruikelijk klinkt weer de traditionele jazzmuziek uit de twintiger en dertiger jaren van de vorige eeuw: dixieland, New Orleans jazz en swing. Goed in het gehoor liggende jazzmuziek, gespeeld door de band met stevige wortels in de regio: Feike Grit uit Gouda op trompet, Carla Tavenier-Kok op bas en Gerard Tavenier op banjo en gitaar, beiden uit Nieuwkoop. Nieuw in de band is Harry Hack uit Zevenhuizen op trombone. Hij vervangt Rob Elderhorst die de band heeft verlaten. Peter Valderpoort (drums) en Peter Fiévez (klarinet, saxen) completteren de bezetting.

Matthijs Tijsterman van De Hollandsche Leeuw organiseert deze jazzmiddagen elke tweede zondag van de maand. De toegang is gratis.

pb1