Dixie meets Boogie

Nieuwkoop – In De Hollandsche Leeuw is op zondag 12 maart een speciale aflevering van Dixieland Jubilee. Het huisorkest Dixie Six All Stars gaat samenspelen met de bekende Nieuwkoopse boogie woogie pianist Meneer Aad.

dixie-boogie

De boogie woogie ontstond aan het eind van de 19e eeuw in de Verenigde Staten. Het is een opwindende, ritmische pianoblues, waarbij de linkerhand een zeer strak ritme speelt en de rechterhand allerlei bluesloopjes in verschillende maatvoering mag spelen. Pia Beck, Rob Hoeke en Hein van der Gaag zijn de bekendste Nederlandse namen.

Maar in Nieuwkoop hebben wij Meneer Aad. Dit is de artiestennaam van Aad van Perge, die vaste gast is op diverse binnen- en buitenlandse festivals.

Logisch dus dat Meneer Aad en de dixielandformatie Dixie Six All Stars elkaar in het Nieuwkoopse een keer moesten tegenkomen. Dit gebeurt nu op 12 maart en uiteraard tijdens de Dixieland Jubilee in De Hollandsche Leeuw. De traditionele jazzmuziek uit de twintiger en dertiger jaren van de vorige eeuw laat zich heerlijk mengen met de swingende boogie woogie van Meneer Aad!

Mathijs Tijsterman van De Hollandsche Leeuw, aan de Dorpsstraat 75 in Nieuwkoop, organiseert deze jazzmiddagen elke tweede zondag van de maand, vanaf 14.30 tot 17.00 uur. De toegang is gratis.