Die keer is scheepsrecht en scooter kwijt

Nieuwkoop – Een 41-jarige man uit Nieuwkoop is donderdag bekeurd omdat hij voor de derde keer werd gesnapt tijdens het rijden op een scooter. Dat deed hij echter zonder rijbewijs en daarom is zijn scooter in beslag genomen.

scooter

Inbeslaggenomen scooter (foto Facebook Politie Kaag en Braassem)

Donderdagavond werden agenten naar de Achttienkavels in Nieuwkoop gestuurd. Een melder had een man op een scooter op zijn erf zien rijden. De man was ineens verdwenen maar de scooter stond er nog.

Toen de politie op de locatie aan kwamen zagen zij na enig zoekwerk de man die op de scooter had gereden, in het weiland liggen. Hij wilde blijkbaar niet gevonden worden, want hij lag er al twee uur. Het bleek dat de 41 jarige man uit Nieuwkoop helemaal geen rijbewijs had.
Na een controle in de politiesystemen zagen de agenten dat dit derde keer was dat de man reed zonder rijbewijs. De man is aangehouden en meegenomen voor verhoor naar het politiebureau. De scooter is in beslag genomen.
Tegen de man zal een proces-verbaal worden opgemaakt. Een Officier van Justitie zal beslissen wat er met de scooter gaat gebeuren.