Dertigste Dixieland Jubilee

Nieuwkoop – In De Hollandsche Leeuw (Dorpsstraat 75) is zondag 14 oktober weer een nieuwe aflevering van de Dixieland Jubilee. Het is de dertigste keer!

Op 10 april 2016 gingen ze het maar proberen. Mathijs Tijsterman van De Hollandsche Leeuw en de muzikanten van de Dixie Six All Stars organiseerden de eerste Dixieland Jubilee. Het moest een swingende zondagmiddag worden met de traditionele jazzmuziek van dixieland, swing, New Orleans jazz en blues. Als het zou aanslaan, zou er elke tweede zondag van de maand weer trad jazz in Nieuwkoop zijn, na de befaamde zondagse Jazz aan de Plas bij restaurant Tijsterman van twintig jaar geleden.
Maar jazz in Nieuwkoop blijkt nog steeds populair. Vanaf het begin was er veel belangstelling voor een gezellige middag met vrolijke jazzmuziek in het oudste pand in Nieuwkoop. En dat is zo gebleven.

Het huisorkest Dixie Six All Stars (met de Nieuwkopers Carla Tavenier-Kok en Gerard Tavenier, Gouwenaar Feike Grit, Harry Hack uit Zevenhuizen, Peter Fiévez en Peter Valderpoort) gaat om 15.30 weer van start en speelt tot zes uur. De toegang is gratis.