Dertien zeilteams strijden om Van Kints Trofee

Langeraar – Bij WaterSportVereniging Langeraar (WSVL) is zondag 28 oktober de laatste zeilwedstrijd (om de Van Kints Trofee) gevaren. Weinig wind, maar veel deelnemers.

Er stond weinig wind, maar wel genoeg om een Olympische baan uit te zetten. Met maar liefst 13 deelnemende teams was het tevens een mooie afsluiting van het wedstrijdseizoen. Een jaar waarbij er steeds een groot aantal boten deelnamen, aan zowel de wedstrijden, als de evenementen met Wapata en de basisschool Aeresteijn. Volop actie dus op de Langeraarse Zuidplas.

Van Kints trofee

Een Olympische baan kenmerkt zich door slechts drie merktekens en een start/finish lijn, waarin in de windse, voor de windse en halve windse rakken voorkomen. Na de start kwamen de lasers en andere eenmans boten goed weg en namen de leiding. Ze bleven goed op kop en alleen bij het halve windse merkteken was er echter minimale wind, waardoor het wedstrijdveld weer in elkaar schoof.

Dit creëerde wel een uitdagende situatie, om zo snel mogelijk en gunstig, deze boei te ronden. Rob Morelisse wist met zeilmaat Remon de Van Kintstrofee te bemachtigen. Een mooie afsluitende wedstrijd, aldus een woordvoerder van WSVL.

Uitslag

1. Rob Morelisse en Remon

2. Albert Meyer

3. Joost van Leeuwen

4. Jasper Koeleman

5. Paul van Herp

6. Andre Nieuwenhuize

7. Peter Koeleman

8. Pieter de Graaff en Jettie vd Hoorn

9. Flip en Lenie Beekman

10. Margiet de Ruiter, Marianne en Vivian

11. Arie en Ineke Zethof

12. Bas de Kleer en Daan

13. Gerard Huigsloot en Hans Koeleman