De Verbinding is open

Nieuwkoop – De Verbinding is de naam van het voormalige politiebureau aan de Achterweg en maar liefst tien instanties zijn bereikbaar in deze vernieuwde locatie. Vrijdag 6 oktober opende wethouder Annette Pietersen het pand.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Naambedenker Elly Blijleven en wethouder Annette Pietersen onthullen de naam

Het voormalige politiebureau is door de gemeente Nieuwkoop aangekocht en grondig opgeknapt en verbouwd. Het resultaat mag er zijn en al tien instanties vinden er onderdak/werkplek. Het gaat om het Centrum Jeugd en Gezin (CJG), Kwadraad, TOM in de Buurt, Sociaal Team Nieuwkoop, Politie, Home Start (Humanitas), Halt, St Jeugd en Jongerenwerk en de gemeente Nieuwkoop zelf.
Het gebouw is vrijdag 6 oktober officieel geopend en wethouder Annette Pietersen onthulde samen met Elly Blijleven de naam van het vernieuwde pand: De Verbinding. Eigenlijk een heel logische en voor de hand liggende naam. Het pad achter het gebouw heet de Verbinding en de samenwerking van al die verschillende partijen werken onder één dak en werken hier samen. Elly Blijleven vond dat een heel passende naam en werd vrijdagmiddag verrast door de wethouder. Na het onthullen van het naambord kreeg Elly bloemen als dank.

Wethouder Pietersen zei in haar toespraak dat ze trots is op hetgeen hier is bereikt. ‘Er is keihard gewerkt om er iets moois van te maken en ik vind dat het goed is gelukt. U mag dat zo meteen gaan bekijken. Als gemeente zijn we blij dat zoveel partijen willen en kunnen samenwerken. Niemand wil eigenlijk zorg nodig hebben, maar als dat dan toch nodig blijkt te zijn kunt u hier terecht. Wij hebben de middelen en de mogelijkheden benut. We zijn echter nog niet klaar, ons ambitie-niveau is hoog. Voor nu is een eerste doel bereikt: de professionele hulpverlener zit in de buurt.’

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Proost, zegt Elly Blijleven

Na het onthullen van het naambord werd het glas geheven door de vele tientallen aanwezigen. Daarna kon iedereen overal rondkijken, een rondleiding volgen, informatie over de diverse deelnemende partijen krijgen en natuurlijk gezellig kletsen. Voor de jeugd was er een schmink en knutselhoek en ook was er een sneltekenaar, die snel een karikatuur van diverse bezoekers maakte.