De scholen gaan weer beginnen

Regio – Aan het begin van het schooljaar zijn kinderen vol van vakantieverhalen en van de spanning van een nieuw schooljaar.

Veel kinderen lopen en fietsen een nieuwe route naar school.
U en andere verkeersdeelnemers zien na de lange vakantieperiode weer schoolgaande kinderen op de weg. Met de actie ‘De scholen zijn weer begonnen’ roept de gemeente samen met Veilig Verkeer Nederland alle verkeersdeelnemers op om extra aandacht voor elkaar te hebben zodat kinderen veilig op school komen.
Feestelijke start van de campagne
Met bellenblaas opent wethouder Ingwersen samen met alle leerlingen van basisschool RK Antonius in Noorden, 4 september om 9.00 uur de campagne ‘De scholen zijn weer begonnen’. “Dit is na de schoolvakantie voor iedereen weer even wennen: voor de leerlingen maar ook zeker voor de automobilisten. We vinden het heel belangrijk dat kinderen veilig op de fiets of lopend naar school kunnen. In de gemeente hangen dan ook weer de bekende spandoeken boven de weg en we hebben extra borden geplaatst om iedereen te laten weten dat de scholen weer zijn begonnen. Daarnaast zijn onze toezichthouders samen met de politie aanwezig om toezicht te houden bij scholen. Laten we er met z’n allen voor zorgen dat alle kinderen veilig naar school kunnen, de gemeente vraagt u dan ook om alert te blijven in het verkeer.”