De Rank viert 25-jarig jubileum in een echte circustent

Nieuwkoop – Basisschool De Rank vierde in de week van maandag 28 mei tot vrijdag 1 juni in samenwerking met de TSO en BSO De Boomhut groot feest. Ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan stond de gehele week in het teken van het thema ‘Circus’.

Ook waren er diverse andere feestelijke activiteiten. Tijdens de lunch werden de kinderen getrakteerd op patatjes.

Elke klas is de hele week bezig geweest om een gezamenlijke act in te studeren onder leiding van een speciaal ingehuurde circusschool. Op vrijdag voerden alle kinderen de act op in een echte circustent, die op de parkeerplaats bij het Lauraplein was opgebouwd voor de bijzondere eindvoorstellingen.

De schoolraad en directie wilden ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan een feest organiseren dat de kinderen niet snel zullen vergeten. Hedwig van Loo, directeur van De Rank: “Circus Salto verzorgde een circusfeest waar alle kinderen een week mee bezig konden zijn. De circusschool gaf tips en oefende iedere dag met ze. We wilden graag iets organiseren dat de kinderen zich later nog steeds herinneren. Maar vooral dat iedereen heel veel plezier heeft.” 

Groot applaus
Vanaf 09.00 uur was er ieder uur een andere voorstelling met een andere groep in de prachtige rood-gele circustent. De 450 leerlingen waren verdeeld over vier groepen. De eerste voorstelling werd afgetrapt door kinderen die balanceerden op rollende circusballen, tonnen en wiebelende planken. Daarna traden de ‘wilde dieren’ op. De verklede leeuwen sprongen zelfs door hoepels.
Ook waren er jongleurs die hun kunsten vertoonden op eenwielige fietsen, met ringen en hoepels en met schotels op stokjes. De kleine clowns uit de kleutergroepen stalen de harten van het publiek met hun clownslied. Tot slot kwamen de acrobaten die een toren maakten met elkaar van drie verdiepingen.
Alle kinderen, ouders en leerkrachten genoten zichtbaar en applaudisseerden luid na iedere act. De circusartiesten maakten een ererondje door de piste en verdwenen zwaaiend en met een grote glimlach van oor tot oor weer achter het gordijn. Een meer dan geslaagd jubileum!