De Nachtkaars

Langeraar – Vrijdag 2 september werd bij Watersportvereniging Langeraar op de Langeraarse plas een avondwedstrijd gezeild start zeven uur, met de naam Nachtkaars.

vrijdag 2 sept.

Het wedstrijdveld bestond uit Lasers en Zestienkwadraten, prima zeilweer met een zuidwestenwind kracht 3 tot 4 Bft.  Voor de start is dan een ieder al bezig om een zo gunstig mogelijke positie in te nemen voor de beste start.

Dit keer waren de Zestienkwadraten goed weg, direct gevolgd door de Lasers in een kruisrak richting Smidskade waar bij het ronden van de boei toch enige drukte ontstond. Daarna in een voordewind rak richting Kerkpad om boei E te ronden. In dat rak kwamen de Lasers naar voren en moesten de Zestienkwadraten tot het uiterste gaan om het Laserveld bij te houden.

In de loop van de wedstrijd was het Albert Meijer in Laser die de leiding nam en deze gedurende de wedstrijd niet meer uit handen gaf. Van de Zestienkwadraten waren het alleen Wim en Agatha van Kints die zich nog enigszins konden mengen in de voorste gelederen. Voor de overige boten was het alle zeilen bij voor een zo goed mogelijke klassering.

Nadat alle boten om circa negen uur waren gefinisht en de finishtijden waren doorgerekend met de voor iedere klasse bijbehorende omrekenfactor waren het toch Wim en Agatha van Kints op de eerste plaats en Albert Meijer op een fantastische tweede plaats op korte afstand gevolgd door de overige boten.

Uitslag  vrijdag 2 sept. 19.00 uur
Plaats Bemanning Boot Gec.tijd
1 Wim en Agatha van Kints 16m2 3648
2 Albert Meyer Laser 3705
3 Joost van Leeuwen Laser 3762
4 Bert Kanter en Herman Posthorn 16m2 3866
5 Peter  Sanders en Paul van Herp 16m2 pol. 3975
6 Jasper Koeleman Laser 3990