Dauwtrappen Pietersenpad

Woerdense Verlaat – Dauwtrappen is een traditionele activiteit op Hemelvaartsdag. Liefhebbers kunnen meedoen aan deze traditionele wandeling, die het IVN morgen, op 10 mei houdt.

Dauwtrappen is het gebruik om vroeg in de ochtend een wandeling te maken en te genieten van de natuur. Het IVN Nieuwkoop houdt op Hemelvaartsdag, donderdag 10 mei, een dauwtrapexcursie.

Dauwtrappen begint altijd vroeg en de start is dan ook om 07:00 uur bij de ingang van het Pietersenpad bij Uitweg nr. 27 in Woerdense Verlaat. U bent van harte welkom! Vooraf aanmelden is niet nodig. Meer info via www.ivn-nieuwkoop.nl

Deelnemers lopen vanaf de ingang van het Pietersenpad in Woerdense Verlaat naar de Kromme Mijdrecht, vandaar naar de Westveense molen en dan terug naar het beginpunt. Een wandeling van ongeveer 2 uur. De excursie staat onder leiding van natuurgids Jick Brandes die het gebied zeer goed kent.
Onderweg is veel te zien en te horen: veel (bos)vogels zingen zeer uitbundig, de weidevogels zijn goed te zien en ook botanisch is deze wandeling de moeite waard.