Damstaete

Langeraar – Sinds eind april kregen 20 huurders de sleutel van hun nieuwe sociale huurwoning in het project Damstaete in Langeraar.

18 van deze huurders komen uit onze eigen gemeente en 12 van hen laten een andere huurwoning achter. Wethouder Guus Elkhuizen is trots: “Met deze extra huurwoningen zorgen we voor doorstroming en helpen we meer huurders aan een woning.
Bestaande huurders die naar dit prachtige project verhuizen, laten een huurwoning achter voor nieuwe huurders op de woningmarkt. Dat is waar we als gemeente naar streven, een gevarieerd woningaanbod voor alle doelgroepen. Ik wens alle huurders veel woongeluk toe in Damstaete!“
Energie neutraal
Voor Woondiensten Aarwoude is dit het eerste energie neutrale nieuwbouwproject in de gemeente Nieuwkoop. Energie neutrale woningen, ook wel ‘Nul-op-de-meter’ woningen genoemd, zijn woningen waar je energierekening aan het eind van het jaar ongeveer nul euro is. Zowel de keuken, badkamer, slaapkamer, wc en woonkamer van de woning zijn op de begane grond. Daarnaast hebben alle woningen een eigen tuin en berging.
Openbare ruimte
De komende tijd rond de gemeente de inrichting van de buitenruimte af. De bomen en heesters zijn inmiddels geplant. Het trapveldje en grasstroken zaaien ze in en maken ze klaar voor gebruik. De gemeente plaatst de doeltjes op het trapveld, een hekwerk om de ballen tegen te houden en een prullenbak voor de hondenpoep. Langs de manage ligt een geluidswal. Boven op deze grondwal plaatsen ze nog schuttingdelen van kokos. Het talud naar de geluidswal beplanten ze komend najaar met struiken voor een fraaier aanzicht.
Bent u ook op zoek naar een huurwoning in onze gemeente en staat u nog niet op de wachtlijst? Meld u dan aan via www.hureninhollandrijnland.nl.