Cursusaanbod maart SeniorWeb

Nieuwkoop – Voor de maand maart hebben de vrijwilligers van SeniorWeb Nieuwkoop weer een mooi cursuspakket samengesteld. Tijdens cursussen, workshops en inloopochtenden worden senioren op begrijpelijke wijze wegwijs gemaakt in de digitale wereld.


Basiscursus starten met de iPad
De cursus Starten met de iPad is geschikt voor iedereen die een iPad bezit. In heldere stappen wordt het gebruik en de installatie van apps uitgelegd, zodat de deelnemer de iPad optimaal leert gebruiken. Tijdens deze groepslessen leren de deelnemers o.a. de iPad bedienen, verbinding maken met 3G en Wi-Fi netwerk, surfen en e-mailen, apps downloaden, installeren en gebruiken.
Wanneer: maandag 5 en 12 maart, 09.30-11.30 uur
Kosten: € 30,00 inclusief cursusboek en koffie/thee
Let op: Deelnemers werken bij deze cursus hun eigen iPad. De cursus is alleen geschikt voor de iPad (tablet van Apple). Voor gebruikers van de Samsung tablet is de volgende cursus.
Basiscursus starten met de Samsung tablet
De cursus Starten met de tablet is geschikt voor iedereen die een (Samsung) tablet bezit. Stap voor stap maakt de cursist kennis met de belangrijkste functies van de tablet zoals surfen op internet, e-mailen, notities maken, een agenda bijhouden of een route plannen. 
De volgende onderwerpen worden tijdens de cursus behandeld: de Samsung Galaxy Tab bedienen; verbinding maken met 3G en Wi-Fi netwerk; surfen en e-mailen; apps downloaden en installeren en gebruiken.
Wanneer: maandag 19 en 26 maart, 09.30-11.30 uur
Kosten: € 30,00 inclusief cursusboek en koffie/thee
Let op: Deelnemers werken bij deze cursus hun eigen tablet. Tijdens de cursus wordt vooral ingegaan op de Samsung Galaxy Tab en Samsung Galaxy Note. Gebruikers van andere merken worden geadviseerd contact op te nemen met de organisatie.

Inloopspreekuur
Heeft u vragen over het gebruik van uw computer, laptop, tablet, iPad of mobiele telefoon of de software en apps op uw apparaat? Kom naar de Computerinloop ochtenden.
Wanneer: maandag 12 maart, 13.30 uur en dinsdag 27 maart 09.30 uur
Waar: Kaleidoskoop, De Verbinding 2, 2421 EX Nieuwkoop
Kosten: € 3,-
Aanmelden voor de cursussen kan via seniorweb.nieuwkoop2017@gmail.com en via de website https://www.seniorweb.nl/nieuwkoop. Alle cursussen worden gegeven in Theater Kaleidoskoop, De Verbinding 2, 2421 EX Nieuwkoop.