Culturendag Nieuwkoop: Spelen en Proeven

Nieuwkoop – Iedere cultuur heeft een traditie. Dat geldt ook voor de spelletjes en voedsel. Zaterdag 22 september presenteren verschillende culturen op Culturendag Nieuwkoop hun typische spelletjes en hapjes.

In Nederland kent iedereen het zaklopen, bellenblazen en sjoelen. Maar in andere landen spelen ze totaal andere spelletjes waarbij fanatiek wordt gestreden of pret wordt gemaakt. Denk aan het bierpongen (Amerika) en trictrack (zuid Europa).

Zaterdag 22 september presenteren verschillende culturen op de derde Culturendag Nieuwkoop hun typische spelletjes. En ze gaan onderling de strijd aan. Iedereen mag meedoen. In de kramen krijgen bezoekers uitleg en kunnen daarna aan de gang.

Proeven

Zoals alle jaren zijn er hapjes die ter plekke geproefd kunnen worden. Typische gerechten uit onder andere Pakistan, Somalië, Kasmir, Italië en Syrië, allemaal met een specifieke smaak en geur. Iedere cultuur heeft een voorkeur voor bepaalde ingrediënten, of past dezelfde bestandsdelen anders toe, zodat een totaal ander gerecht ontstaat.

Voor nieuwsgierige fijnproevers en smulpapen wordt de Culturendag voor het derde jaar op rij een feest.