Coppie Koffie

Nieuwkoop – Een goed gesprek onder het genot van een ‘coppie’ koffie dat is een goed idee dacht de politie in Eindhoven.

Niet lang daarna was daar een uitbreiding van het wagenpark. Met de tuktuk gingen agenten de straat op om aandacht te vragen voor verschillende onderwerpen.

De tuktuk kwam op verzoek vorig jaar tijdens de zomervakantie onze kant op, om aandacht te vragen voor de stijging van woninginbraken. Dat was z’n groot succes dat Jeroen Kok, agent bij politie Kaag en Braassem betrokken is gebleven bij de doorontwikkeling van de tuktuk. Dat resulteerde in een nieuw elektrisch voertuig, genaamd Coppie Koffie.

Het voertuig is van alle gemakken voorzien en bevat naast een koffiezetapparaat, waterkoker, zelfs een tv om presentaties te laten zien en ook een uitschuifbare tafel voor een goed gesprek mocht niet ontbreken.

Wij vroegen Jeroen waar de leuke naam vandaan komt. Jeroen: “dat is eigenlijk heel simpel, Cop betekent in het Nederlands agent en om zo laagdrempelig in contact te komen willen we inwoners een Coppie Koffie aanbieden. Ziet u Coppie Koffie staan? Kom dan vooral ook even bij mij of mijn collega’s langs voor een praatje en een bakkie. Speciaal voor de niet koffiedrinkers hebben we ook thee en limonade in ons assortiment.”