Container omwisselactie

De komende periode worden er 30.000 minicontainers omgewisseld.
Onderstaand hebben we voor u de meest gestelde vragen op een rijtje gezet:
Ik heb niet de juiste containers gekregen
Heeft u in juli online uw voorkeur doorgegeven? Dan kunt u contact opnemen met Engels Logistiek B.V door te bellen naar: 0800 – 3500 100.
Heeft u na 12 juli uw keuze doorgegeven of heeft u later wat gewijzigd in uw keuze? Geen zorgen, een omruilactie zoals deze heeft nogal wat voeten in de aarde. Niet alle later doorgegeven wijzigingen konden nog op tijd voor deze wisselronde verwerkt worden. Voor nu willen wij u vragen gebruik te maken van de set zoals u die gehad heeft. Er komt nog een herstelronde, waarbij we gaan zorgen dat u de juiste set krijgt. Heeft u voor 13 oktober wijzigingen doorgegeven? Dan krijgt u de goede containers in december.
Help ik wil toch een ander formaat
Het is op dit moment niet meer mogelijk om wijzigingen door te geven. Dat kan pas weer vanaf 1 maart 2020 en is tot 31 maart 2020 gratis. Met uitzondering van het aanvragen van een container voor papier en een extra container voor GFT. Deze kunnen aangevraagd worden bij Cyclus met ingang van 1 januari 2020.
Waar vind ik mijn nieuwe container?
De nieuwe minicontainers, te herkennen aan de adressticker op de zijkant, zetten we zo dicht mogelijk bij uw voordeur. U hoeft niet thuis te blijven.
Wanneer biedt u de nieuwe minicontainers aan?
De nieuwe minicontainer voor GFT, papier en restafval kunt u meteen gebruiken en op de eerstvolgende inzameldag op de aanbiedplaats zetten om te laten legen. Voor de PMD minicontainer geldt, dat deze vanaf 1 januari 2020 wordt geleegd. Tot 1 januari 2020 blijft u PMD aanbieden in de welbekende losse zakken. Deze biedt u voor 07.30 uur aan op de aanbiedplaats zoals u gewend bent.
Moet ik al betalen voor mijn restafval?
Nee, het nieuwe systeem ‘Afval Scheiden Loont’ gaat pas in vanaf 1 januari 2020. Tot die tijd hoeft u niet te betalen voor iedere keer dat u restafval aanbiedt.
Waar kan ik terecht met vragen:
Het uitzetten van de nieuwe minicontainers wordt uitgevoerd door Engels Logistiek B.V in opdracht van de gemeente Nieuwkoop. Heeft u vragen? Bel dan gratis de telefonische Helpdesk van Engels Logistiek B.V: 0800 – 3500 100. Op werkdagen bereikbaar van 08.30 tot 17.00 uur.