Concert H. Martinuskerk Noorden

Noorden – Uitzonderlijk talentvolle jonge musici en een groot orkest zijn 30 juni te gast te in de Heilige Martinuskerk. U kunt erbij zijn.

Het concert vindt plaats op zaterdagavond 30 juni a.s., van 19.30 uur tot 21.30 uur, in de H. Sint Martinuskerk, Simon van Capelweg 62 te Noorden. Toegang: een vrijwillige bijdrage van minimaal 10 euro.

Alweer voor de derde keer houdt Lions Club Nieuwkoop haar traditionele Concert aan de Plas. Ook dit jaar zullen uitzonderlijk talentvolle jonge musici een concert geven, dit jaar met werken van o.a. Grieg, Warlock, Rixner en Piazolla in de H. Sint Martinuskerk.

Jong als ze zijn, hebben ze hun sporen in de muziek ruimschoots verdiend. Onder de talenten bevinden zich ook musici die al (inter)nationale aandacht mogen genieten. Een aantal muzikanten gaf vorig jaar al acte de préséance in Noorden en oogsten toen veel lof; mede door het uitzonderlijk hoge niveau van hun performance.

Op het concert treden drie top ensembles op van één van de meest prominente muziekscholen in Nederland: de Muziek en – Dansschool Amstelveen:

*Strijkorkest Camerata onder leiding van dirigent Raven Mischke

*Stringwise onder leiding van dirigent Wiesje Miedema

*Violenbende onder leiding van dirigent Wiesje Miedema

Opbrengst voor muziekonderwijs Nieuwkoop

De opbrengst van het concert komt geheel ten goede aan Stichting Muziekonderwijs Nieuwkoop, een initiatief van Lions Club Nieuwkoop. Doel van deze stichting is muziekonderwijs mogelijk te maken voor alle kinderen op de basisscholen in de gemeente Nieuwkoop. De stichting doet dit met geld en daad, o.a. door mensen bewust te maken van het belang van muziek en door ondersteuning te bieden bij het tot stand brengen van lokale en regionale samenwerkingsverbanden met alle partijen in het muziekonderwijs.

 

Mediabibliotheek