Concert Dudok Quartet Amsterdam

Nieuwkoop – Het laatste seizoensconcert van de Nieuwkoopse kamermuziekserie wordt verzorgd door het alom geprezen Dudok Quartet Amsterdam, een internationale parel in de wereld van de klassieke muziek.

Op het programma staan twee strijkkwartetten van Joseph Haydn en het grote, zesdelige kwartet op. 130 van Ludwig van Beethoven. Voorafgaand aan het concert is in de naast de kerk gelegen Kosterij een inleidende lezing, waarin het programma zal worden toegelicht.

Het ensemble, gevormd door violistes Judith van Driel en Marleen Wester, altvioliste Marie Louise de Jong en cellist David Faber, is een van de meest veelzijdige en aansprekende strijkkwartetten van dit moment. Met openhartig en bezield spel werd het in 2018, als eerste Nederlandse ensemble ooit, winnaar van de prestigieuze Borletti-Buitoni Trust Award. Uit het verslag van de unanieme jury: ‘Iedereen was onder de indruk, niet alleen van hun talent en virtuositeit, maar ook van hun creativiteit en fantasievolle benadering van muziek maken.’
Op 6 april 2019 om 20:00 uur.
Remonstrantse Kerk, Dorpsstraat 131, Nieuwkoop. Info Zie ook www.kamermuziek-nieuwkoop.nl