Cees van Lith in Met Open Blik

 

Al zestien jaar bestaat dit bijzondere museum ter grootte van een garagebox. Vooral van de destijds lokale busondernemingen Langhout (NAL) en Maarse & Kroon is veel te zien, maar er is ook genoeg materiaal van diverse andere busbedrijven uit heden en verleden.

Cees van Lith, aanstaande woensdag 6 november te gast in het programma Met Open Blik, heeft in zijn schuur aan het Noordeinde duizenden voorwerpen op een paar vierkante meter. Bezoekers treffen er miniatuurbussen, chauffeurspetten, fotomateriaal, oude buskaartjes en nog veel meer.

Van Lith kan mooie verhalen vertellen. Bijvoorbeeld over het begin, in de jaren vijftig. In die tijd had hij drie ooms die buschauffeur waren en Cees reed vaak mee. Ondanks zijn fascinatie voor het openbaar vervoer is Van Lith zelf overigens nooit buschauffeur geweest.

Vanaf 19.00 uur op woensdagavond 6 november is dit te beluisteren op RTV Hollands Midden, te vinden via 107.4 FM in de ether, 103.4 FM op de kabel, ZIGGO DTV abonnees kanaal 43 (kabelkrant) en kanaal 918 (radiokanaal) Uiteraard is alles ook LIVE te volgen via de website www.rtvhollandsmidden.nl

Meer over: ,