CDA: Pinautomaat 24/7 moet terug in Nieuwveen

Nieuwveen – Het gebeurt steeds vaker: pinautomaten verdwijnen uit de dorpen. In Nieuwveen is er nog steeds geen goede oplossing, meent het CDA.

In Ter Aar vertrok de Rabobank en beleef een losse pin-unit achter. In Langeraar is de pinautomaat verdwenen. Nadat de bank een paar jaar geleden haar kantoor aan het Teylersplein sloot, is afgelopen najaar de 24/7 pinautomaat ook verdwenen. Allemaal om begrijpelijke redenen, maar de oplossingen tot nu toe, zijn lapmiddelen, die niet echt voldoen aan de wensen van de Nieuwveners.

De dichtstbijzijnde bank-pinautomaat is ruim 3 kilometer verder in het dorp Zevenhoven. Op zaterdag verschijnt een pinwagen voor twee uurtjes en de Coop winkel heeft een pinautomaat in eigen beheer. Alleen tijdens winkeltijden pinnen en bovendien overstijgt de vraag het aanbod, waardoor de pinautomaat bij de Coop net leeg kan zijn als je geld nodig hebt. Ook is de keuze in bankbiljetten beperkt. ‘Allemaal best onhandig en niet echt afgestemd op de behoefte van de bewoners, volgens CDA wethouderskandidaat Antoinette Ingwersen.

Ingwersen: ‘Voor veel mensen is het lastig dat je niet op elk moment van de dag in de buurt geld kan pinnen. Dat geldt voor ouderen maar zeker ook voor jongeren, voor het uitgaan genoeg geld op zak willen hebben.Ook voor de bewoners van Ipse de Bruggen is het juist belangrijk om in het dorp geld te kunnen pinnen met een goede keuze in bankbiljetten

De dorpsvereniging heeft na overleg met de bank bereikt dat er op zaterdag 2 uurtjes een pin-wagen komt, maar het is niet voldoende. ‘We hopen dat de bank met een betere oplossing komt. Een zogeheten “witte” geldautomaat zou volgens het CDA een goede oplossing zijn.