CDA: Bouw meer starterswoningen in Ter Aar

Ter Aar – Jongeren die noodgedwongen uit Ter Aar vertrekken vanwege een gebrekkig aanbod van betaalbare starterswoningen in het dorp.

Ondanks dat de vraag naar starterswoningen toeneemt, staan er slechts weinig woningen voor deze doelgroep ingepland voor Ter Aar. Om het dorp vitaal te houden roept het CDA op tot meer bouwplannen voor jongeren in Ter Aar. “Op dit moment zijn er diverse bouwprojecten in de gemeente waar starterswoningen onderdeel uitmaken van de planvorming, maar Ter Aar blijft achter. Dit terwijl de behoefte aan starterswoningen juist groot is, ook in Ter Aar” aldus CDA-raadslid Brent Wijshijer.

In de komende jaren zijn er ruim 1910 beschikbare woningen nodig om aan de totale woonbehoefte te voldoen. “Deze woningen moeten dan ook door de hele gemeente beschikbaar zijn en ook voor de juiste doelgroepen” vindt Wijshijer. Volgens Wijshijer moet een leegloop van jongeren uit Ter Aar voorkomen worden. Starters trekken volgens hem noodgedwongen naar andere dorpen en soms naar buurgemeenten. Wijshijer geeft aan veel jongeren te kennen met dit probleem: “Zij willen maar al te graag in het dorp blijven wonen, maar kunnen geen betaalbare woning vinden. Dat is onwenselijk”.

Een CDA-motie met de oproep om in Ter Aar meer woningen voor starters te bouwen werd tijdens de raadsvergadering van afgelopen donderdag door een meerderheid van de gemeenteraad aangenomen. Hierdoor zal het college met een actieplan moeten komen om meer voor deze doelgroep te bouwen in Ter Aar.