Calamiteitendrukte in de regio

Regio – Gisteren, maar ook vandaag en morgen (donderdag 1 juni) vinden er de hele dag oefeningen plaats van hulpdiensten op Zandeiland 4 (Klinkhamerterrein) in Vinkeveen.

Brandweer

De Veiligheidsregio Utrecht (VRU) organiseert jaarlijks de CoPI-dagen. Dit zijn drie dagen waarop de hulpdiensten oefenen en waarbij het Commando Plaats Incident (CoPI) wordt beoefend. Het CoPI is een team dat bestaat uit vertegenwoordigers van politie, brandweer, gezondheidszorg en gemeente dat de operationele leiding heeft bij de bestrijding van het incident.

Tijdens de trainingen wordt er met verschillende hulpdiensten geoefend. Daarom zijn er deze drei dagen veel hulpverleningsvoertuigen te zien rondom Eiland 4. De oefening wordt overdag gehouden tussen 8.00 en 17.00 uur. Het is niet te verwachten dat de omwonenden overlast ervaren van de oefening.

Werken aan rampenbestrijding

Om ervaring op te doen met het bestrijden van rampen en crises moeten de hulpdiensten en betrokken crisispartners regelmatig oefenen. De VRU organiseert daarom door het hele jaar heen oefeningen op wisselende locaties. Zo werkt de VRU constant aan het verbeteren van de rampenbestrijding.

Bron: Peters Hotnews