Busje rijdt door na aanrijding

Ter Aar – Het bericht circuleerde al eerder op Facebook, maar nu maakt ook de politie melding van doorrijden na een aanrijding.

politie

Op dinsdag 5 september, rond 15:00 uur fietste een jongen op de Aardamseweg.  Net voor de brug zag hij een geel bestelbusje snel aan komen rijden vanaf de Westkanaalweg. Toen de jongen net de brug over was en dus op de Kerkweg (nog voor de rotonde) fietste zag hij het busje heel strak naast hem rijden. De gele bus die een aanhanger had, raakte de jongen waardoor hij ten val kwam.
De jongen zag dat het busje remde en dat de bijrijder uit het raam naar de jongen keek. Zonder uit te stappen is de bestuurder doorgereden en heeft de jongen daar (licht) gewond achter gelaten. De bestuurder/bijrijder moet gemerkt hebben dat de jongen werd aangereden.
Volgens de jongen was het busje geel van kleur en zag hij dat er op de bestelauto foto’s van kinderen stonden waarvan één op een vlot. Het kenteken van de auto kon hij niet zien.
Herkent u de omschrijving van het busje? Of heeft u het ongeval zien gebeuren? Bel dan met de politie via het algemene nummer 0900-8844 of stuur de politie Kaag en Braassem een privé-bericht op Facebook.