Burgemeestersontbijt

Nieuwkoop – Een aantal leerlingen van de Aeresteijnschool uit Langeraar ontbijt donderdag 8 november met burgemeester Frans Buijserd. E.e.a. in het kader van het burgemeestersontbijt.

Meer dan een half miljoen kinderen gaan van 5 tot en met 9 november gezond ontbijten op school. Ze leren in die ontbijtweek alles over de beste start van de dag. In deze week brengen in veel gemeenten ook scholieren hun burgemeester een ontbijt in het gemeentehuis. Dit jaar doen er maar liefst 275 burgemeesters mee! Ook burgemeester Frans Buijserd doet mee en ontbijt donderdag 8 november met 18 leerlingen van basisschool Aeresteijn.

De burgemeester betaalt symbolisch voor het ontbijtje dat de kinderen meebrengen met een donatie aan de stichting Kinderpostzegels. Die stichting zet zich in voor kwetsbare kinderen. Één van de projecten is het aanbieden van kinderfeestjes voor de héle klas, waarbij scholieren op een speelse manier leren dat iedereen erbij hoort en niemand buiten de boot valt. Net zoals bij het Nationaal Schoolontbijt. Het thema van de ontbijtweek is dit jaar dan ook: ‘Een feestje voor iedereen’.