Brochure ‘De Hollandse Plassen’

Nieuwkoop – We kennen allemaal de prachtige Nieuwkoopse- en Langeraarse Plassen van onze gemeente Nieuwkoop.

Wist u dat er in de nabije omgeving nog veel meer waterrecreatie- en watersportgebieden te vinden zijn? Deze plassen en meren, gelegen in het midden van de Randstad, vormen samen met de verbindende waterwegen De Hollandse Plassen.
De Hollandse Plassen bestaan uit de Kagerplassen, het Braassemermeer, de meren in Vlietland, de Westeinder Plassen, de Vinkeveense Plassen, de Loosdrechtse Plassen, de Nieuwkoopse Plassen en de Reeuwijkse Plassen.
Wat is er dan zo bijzonder aan De Hollandse Plassen vergeleken met bijvoorbeeld de Friese meren? Dat is vooral de locatie. De Hollandse Plassen liggen centraal in Nederland tussen de steden Den Haag, Rotterdam, Leiden en Utrecht. De bereikbaarheid is ideaal zowel over land als over het water. Dit in combinatie met al het natuurschoon dat het Groene Hart te bieden heeft maakt dit waterrecreatie- en watersportgebied uniek.
Op initiatief van Ondernemersplatform Hollandse Plassen (OPHP) is de brochure ‘De Hollandse Plassen’ ontwikkeld. Deze organisatie (dit platform) bestaat uit (watersport)ondernemers gevestigd rondom de plassen. De gemeente leverde een bijdrage om het maken en uitgeven van de brochure mogelijk te maken.
Wethouder Antoinette Ingwersen: “Het Hollandse plassengebied verdient het om verder ontdekt te worden. Nieuwkoop vormt met haar authentieke Hollandse landschap een unieke schakel in dit plassengebied. Er valt op en tussen de plassen nog veel te ontdekken!”
U kunt de brochure online bekijken via www.hollandseplassen.com of gratis afhalen bij onder andere het gemeentehuis in Nieuwveen. Op de website vindt u ook meer informatie over De Hollandse Plassen, het platform en de samenwerkende organisaties.
Gaat u het water op? Houd u dan wel aan de veiligheidsmaatregelen die gelden. Kijk voor meer informatie op www.nieuwkoop.nl.