Brandweer stand-by bij autocross

Nieuwveen/Zevenhoven – De vrijwillige brandweer van Nieuwveen was zaterdag 15 september stand-by bij de jaarlijkse autocross Zevenhoven-on-Wheels.

(Foto: BHM, kazerne Nieuwveen)

Op twee locaties langs de baan stonden koppels brandweermannen welke de baan bewaakten voor de veiligheid. De brandweer stond in direct contact met de baancommissaris, zodat er snel opgetreden kon worden bij incidentjes, ook in het rennerskwartier. Hierbij staat veiligheid voorop. De baan kan pas betreden worden als alle auto’s op de baan stilstaan. Samenwerking met elkaar is dus essentieel. Er gingen regelmatig auto’s over de kop en dat had als gevolg dat de wedstrijd even werd stilgelegd om te bekijken of de coureur niet gewond was en of er geen gevaar ontstond door uitstromende vloeistoffen.
Er was één auto die zelfs zeven (!) keer over de kop ging en één keer botsten twee auto’s hard op elkaar, waarbij één van de coureurs klachten had in o.a. de nek. Samen met de EHBO is hulp verleend aan deze persoon.

Over het algemeen was het een prachtige dag, met perfect weer en men kijkt terug op een goed georganiseerde dag en prettige samenwerking van de deelnemende organisaties.

Kijk voor meer over Zevenhoven on Wheels op het sportgedeelte van RTVLokaal