Brandweer oefent

Nieuwkoop – De leden van de vrijwillige brandweer hebben dinsdagavond 16 mei een oefening gedaan in het teken van een gebiedsgebonden risico.

brw oef

Deze avond was men te gast bij Strand Zomer. De oefening startte met een melding van een persoon te water op de Nieuwkoopse Plassen. Voor dit gebied geldt bij bepaalde meldingen dat het scenario ‘recreatieplassen’ in werking treedt, oftewel er komen o.a. meerdere brandweervaartuigen (brv). In dit scenario zouden er in het echt 4 brv’s opgeroepen worden. Nadat de eerste boot in het water lag werd er gemeld dat de persoon reeds door een omstander op het droge was gehaald. De persoon welke in het water lag wist te vertellen dat hij bezig was met activiteiten in het restaurant toen het mis ging. Hierdoor was brand ontstaan. Ook was er nog een persoon binnen. Dit zorgde voor een schakelmoment. De brand in de keuken werd snel gevonden en geblust en de vermiste persoon is gered.

De brandweer vond het goed om hier een keer een inzet te oefenen. Dit zorgt voor een bredere kennis van het verzorgingsgebied.

(Bron: brandweersite Nieuwkoop)