Bosman en Jan Blonk op één locatie

Nieuwveen – De oplettende voorbijganger heeft al een tijdje het bord Jan Blonk Auto’s bij Bosman Auto’s zien staan. Jan Blonk is een samenwerking aangegaan met de gebroeders Hans en Leo Bosman.

blonk1

Vlnr Leo Bosman, Rick Blonk, Hans Bosman en Jan Blonk
De Nieuwveense Jan Blonk (23) was al ondernemend op zeer jonge leeftijd. Waarschijnlijk met de paplepel naar binnen gekregen van vader (slager) Arie Blonk en het heeft resultaten opgeleverd,
Jan was al op 16-jarige leeftijd actief als handelaar in brommobielen.  Na het bereiken van de 18-jarige leeftijd en het behalen van zijn rijbewijs, besloot Jan dat het auto’s moesten worden.
Eerst gewone auto’s voor particulieren, maar als snel stapte Jan Blonk over naar een duurder segment. Hij vond ruimte voor zijn autohandel bij Verkerk aan de Oude Nieuwveenseweg. Aangezien de opstallen daar binnenkort plaats moeten maken voor woningbouw, keek Jan uit naar een andere locatie. Die vond hij bij Bosman Auto’s. Juist omdat Bosman in de particuliere sector zit en Jan Blonk exclusieve bedrijfsauto’s verhandelt, kan dat goed samen.
Jan Blonk huurt een deel van de showroom en het buitenterrein en heeft ook een eigen kantoor in het pand op bedrijventerrein Schoterhoek.
De gebroeders Bosman vinden het mooi, dat zo’n jonge ondernemer zich op deze manier op de kaart zet.  ‘Wie weet waar het toe kan leiden,’lacht Hans Bosman.
Dat het kan leiden tot een verdere samenwerking of zelfs samensmelting, sluiten beide ondernemers niet uit. ‘Eerst maar eens kijken of het allemaal gaat lopen zoals we willen.’

blonk2.jpg

Zoals gezegd: van Bosman Auto’s weet iedereen dat er betrouwbare en degelijke auto’s worden verkocht. Ook voor onderhoud en reparatie kan men er prima terecht.
Jan Blonk is van de exclusieve bedrijfsauto’s. Enorme “bakken” staan te glimmen in de showroom en ook op de website is er volop keuze. Duur?
‘Welnee,’ legt Jan uit. ‘Je hebt een lage bijtelling, het is fiscaal aantrekkelijk, je hebt een hoge restwaarde en het ziet er natuurlijk geweldig uit!’
Jan Blonk kan er zelfs voor zorgen dat er een passende financiering wordt geregeld.

De jonge ondernemer heeft het handelen in z’n bloed. Hij volgde wel een technische opleiding, maar besloot uiteindelijk niet te gaan sleutelen. Dat sleutelen laat hij aan jongere broer Rick (18) over. Rick sleutelt overigens bij Bosman in de garage.
Misschien dat de geschiedenis zich herhaald. Naast twee Bosmannen in een autobedrijf, lopen er nu ook twee Blonken op dezelfde locatie.

De moeite waard om een kijkje te nemen. In de showroom op bedrijventerrein Schoterhoek te Nieuwveen of digitaal op www.janblonkautos.nl  of www.bosmanautos.nl