Bomen aan de wandel

Ter Aar – De werkzaamheden voor het project Vernieuwd Verbonden in Ter Aar zijn gestart. De Nationale Bomenbank verplaatste vrijdag 20 oktober twee bomen met een grote vrachtwagen en een telekraan.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Zo sta je er nog …..

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

en zo hang je in de lucht.

Voor Vernieuwd Verbonden worden tennisbanen verplaatst, bomen gekapt en verplaatst en ook kabels en leidingen worden aan- of verlegd. Nog dit jaar begint men met het verplaatsen van de tennisbanen. Voor de start van het nieuwe tennisseizoen (maart) zijn de werkzaamheden klaar. Daarvóór werken diverse aannemers aan de riolering, de kabels en leidingen en het groen. Op diverse plekken wordt een sleuf gegraven, onder andere bij de speelplaats. Het voetpad blijft toegankelijk.
Kappen en verplaatsen bomen
Om het werk uit te kunnen voeren worden er ook bomen gekapt en verplaatst. De bomen aan de achterkant van het trapveld (ter hoogte van het doeltje) worden gekapt en ook de haag langs de tennisbaan (bij de speelplaats) gaat weg. Twee beschermwaardige Platanen blijven behouden en zijn vrijdag verplaatst.
De twee platanen komen 50 meter verderop te staan, aan de rand van het nieuwe trapveld. Dat lijkt voor nu wat onhandig gekozen plek, maar het is wel de beste plaats, volgens de gemeente. Als straks de straat, de parkeerplaatsen en het groen aangelegd zijn, passen de bomen goed in de omgeving. Het doeltje van het trapveldje wordt ook verplaatst, zodat voor de kinderen nog een mooi trapveldje verblijft.