Blooming Kunsthuis 18

Regio / Naaldwijk – Derdejaars studenten van de opleiding Bloem & Design van het Lentiz MBO Westland tonen bij Kunsthuis 18 hun innovatieve bloemsiervaardigheden. Bezoekers krijgen inspirerende florale objecten en andere innovatieve bloem-, groen- en stylingsproducten te zien.

De bezoekers kunnen ook met de jonge talenten in gesprek, leren over nieuwe bloemtechnieken en diverse ambachtelijke producten zijn te koop.

Het Kunsthuis 18 is te vinden aan het Zuideinde 6 in Naaldwijk. Zaterdag 8 december en zondag 9 december geopend van 12:00u tot 17:00 uur. De officiële opening is zaterdag om 14.00 uur en zondag zijn er vakdemonstraties bloemtechnieken om 14.00 en 16.00 uur. De entree is gratis!

Zeven derdejaarsstudenten van de opleiding Bloem & Design van MBO Lentiz, organiseren in het kader van hun afstudeeropdracht een tentoonstelling van natuurlijke materialen en levende producten. Als vakexperts in opleiding krijgen zij de gelegenheid om hun kwaliteiten aan de bezoekers van Kunsthuis18 te tonen. Zij presenteren en verkopen florale objecten en andere innovatieve producten en diensten. Met elkaar vormen zij een fantastische tentoonstelling voor jong en oud.

Student Tiffany van Lenten is één van de projectleiders: “Wij zijn blij met de kans die onze sponsoren Westland Bloemen Export, Van Duyvenvoorde flowers & plants, Javadoplant en Kunsthuis 18 bieden. Zo kunnen wij als studenten laten zien hoe wij met bloemen en planten de bezoekers kunnen inspireren. We willen de Kunst in bloemsierKunst laten zien.” Joyce Wooning is de andere projectleider: “Zondag is voor iedereen ook heel leuk om langs te komen. Tiffany en ik geven vakdemonstraties van verschillende technieken.”

Bloem & Design van MBO Westland is een opleiding die hun studenten veel biedt. Naomi: “We leren op school om “out of the box” te denken en iets bijzonders te maken. Ik neem met mijn bloem- en groenarrangementen alle bezoekers in een kerstbeleving mee”. Tiffany weet dat ze na haar opleiding als bloemist haar eigen bedrijf gaat starten.

De studenten werken tijdens hun studie in de praktijk aan hun professionaliteit door aanwezig te zijn en/of deel te nemen aan vele evenementen. Denk bijvoorbeeld aan de Christmas World Frankfurt, Vt Wonen & Design beurs, Zomerbloemententoonstelling, Varend Corso, en de Rijksmuseumcontest. Ter voorbereiding op dit Rijksmuseumproject maken tweedejaars studenten van Bloem & Design plantaardige schilderijen. Ook deze schilderachtige arrangementen zijn komend weekend te zien in Kunsthuis 18.