Bizarre proporties en tere bloemen

Nieuwkoop – Hansje Aelvoet (keramische figuren) en Marloes Wijtsma (schilderijen) exposeren in september in ‘t Regthuys.

Koe met horens (Hansje Aelvoet)

De opening van de expositie is op zaterdag 15 september om 15.00 uur in het Regthuys aan het Regthuysplein.

Marloes is schilder en tekenaar. Dat maakt haar schilderijen teer en krachtig tegelijk. Tijdens haar opleiding specialiseerde Marloes Wijtsma zich in schilderen en tekenen en behaalde zij een aantekening voor fotografie, grafiek, kunstgeschiedenis en filosofie. Sindsdien is zij als beeldend kunstenaar werkzaam In haar recente werk zie je veel bloemen. Ze maakt een eigentijdse vertaling van de bloemstillevens van de Nederlandse meesters uit de Gouden eeuw. Een doorleefde achtergrond waaruit de bloemen of bloesems opdoemen.

Hansje Aelvoet
Beelden die vanuit het dagelijks leven via de media of in werkelijkheid opdoemen laten Hansje niet los en vinden hun uitvergrote en gesublimeerde gestalte in beelden die vrolijk en weemoedig tegelijk ogen. Een zekere vervreemding maakt zich van de kijker meester.
De beelden worden met de hand opgebouwd met chamotteklei (ze zijn hol van binnen) en worden in eigen (elektrische)oven hoog gestookt . Ze zijn geglazuurd met o.a. oxides en effect-glazuren.