Bijzondere expositie ‘in Europa’

Nieuwkoop – Kunstenaars slaan handen ineen voor Open Monumentendagen Nieuwkoop. Op zaterdag 8 en zondag 9 september is in Hoeve Rijlaarsdam een bijzondere expositie te zien.

Vijf van de zes kunstenaars (Wim Korndorffer ontbreekt) bij Hoeve Rijlaatsdam. (foto: Rien Bloemberg)

Speciaal voor Open Monumentendagen heeft een aantal kunstenaars namelijk de handen ineen geslagen om, met succes, een tijdelijke expositie in te richten. Het thema van Open Monumentendag is ‘in Europa’.

 

Het comité Open Monumentendag Nieuwkoop is al enkele maanden bezig om een gevarieerd programma te organiseren voor 8 en 9 september. Een van de ideeën was om kunstwerken, gemaakt in Europa, tentoon te stellen. Het comité polste de Nieuwkoopse kunstenaar Willem van Weerdhuizen over het idee en die reageerde gelijk enthousiast. Van Weerdhuizen: ‘Het comité vroeg mij of ik mee zou willen werken aan de monumentendagen 2018. Voorwaarde was natuurlijk wel dat de kunstwerken in het thema moesten vallen en gemaakt moesten zijn in het buitenland. Ik vond het een leuk idee. Maar mensen moeten dan ook wel wat te zien hebben. Dus ik ben aan het bellen gegaan en heb diverse kunstenaars gevraagd. We hebben nu een expositie van 6 kunstenaars met allemaal heel eigen werken. Dat is echt leuk en bijzonder om te komen bekijken.’

Tijdens de expositie kunt u aquarellen zien van Aad Kouwenhoven, schilderijen van Anneke Koster, fotografie van Leo Drughorn, schilderijen van Riet van Veeren en Wim Korndörffer en aquarellen van Willem van Weerdhuizen. Laat u verrassen en inspireren door de uiteenlopende werken. De toegang is gratis!

Aanvullende informatie

De expositie is bij Hoeve Rijlaarsdam, Nieuwveenseweg 59 in Nieuwkoop. U kunt binnenlopen op zaterdag tussen 10.00 en 17.00 uur en zondag tussen 12.00 en 17.00 uur. Bij Hoeve Rijlaarsdam kunt u vanaf dat weekend ook de expositie Haagse Schooldag 2018 bekijken. Deze expositie presenteert het werk van 30 kunstenaars, die vanuit hun eigen zienswijze het Nieuwkoopse landschap weergeven. Informatie via www.rijlaarsdam.nl.