Bibliotheek Ter Aar weer open

Ter Aar – Na de opening van Bibliotheek Alphen Centrum en de vestigingen Boskoop en Zoeterwoude-Dorp in mei gaat ook bibliotheek Ter Aar vanaf 15 juni open in aangepaste vorm.

De bibliotheek is zo ingericht dat het voor alle bezoekers en medewerkers veilig is om langs te komen. Omdat we te maken hebben met strenge afstands- en hygiëne eisen, is er nu sprake van de ‘‘anderhalvemeterbibliotheek’’.
Maatregelen

De vestiging is in aangepaste vorm open voor het lenen en inleveren
van boeken. Om het bezoek aan de bibliotheek veilig te maken, gelden er aangepaste openingstijden en andere maatregelen. De bibliotheek in Ter Aar is geopend op maandagmiddag van 14.00 tot 16.30 uur en op dinsdagavond van 18.30 tot 20.30 uur. Een volledig overzicht van de maatregelen is te vinden op www.bibliotheekrijnenvenen.nl.

Afhaalloket

De vestigingen Nieuwkoop en Woubrugge blijven beschikbaar in de vorm van het afhaalloket op afspraak. Boeken die vooraf gereserveerd zijn, kunnen bij deze vestigingen op afspraak worden afgehaald. Meer informatie over het afhaalloket is te vinden op de website van Bibliotheek Rijn en Venen.

Boetes

Tijdens de aangepaste dienstverlening worden geen boetes berekend. Boeken inleveren is uiteraard mogelijk bij de vestigingen die al open zijn.

Reserveren

Het is als vanouds weer mogelijk om online alle boeken te reserveren en niet alleen de beschikbare boeken op de afhaallocatie.