Bibberend richting Paasweekend

Regio – Het wordt allemaal wat kouder, grijzer en natter. Geen lekkere aanloop naar het Paasweekend.

Vandaag, maandag, start de dag op veel plaatsen grijs en regionaal mistig. In de loop van de ochtend verdwijnt de mist en wordt het wisselend bewolkt met in het westen meer ruimte voor de zon dan in het oosten. Met temperaturen van 8 tot 11 graden is het iets frisser dan gisteren. De wind is zwak tot matig en waait uit het westen tot noordwesten.

In de nacht naar dinsdag is het droog en zijn er opklaringen. Op veel plekken komt het tot lichte vorst. Alleen langs de westkust blijft het kwik iets boven het vriespunt. In de tweede helft van de nacht neemt de bewolking vanuit het westen toe en loopt de temperatuur op.

Dinsdag wordt een kletsnatte dag. Een regengebied trekt van west naar oost over het land en brengt langdurige regen. De wind draait van zuid naar west en is in het binnenland matig, aan zee (vrij) krachtig. Het wordt maximaal 7 graden in het noorden tot 10 in het zuiden.

Ook woensdag valt regelmatig regen. Later op de dag wordt de neerslag meer buiig met tussendoor ook droge perioden. Met maxima van 6 graden in het noorden tot 9 in het zuiden is relatief koud voor de tijd van het jaar. Normaal ligt de middagtemperatuur eind maart rond 11 graden. Woensdagavond en in de nacht naar donderdag is bij buien vooral in de noordelijke helft van het land kans op natte sneeuw.

Vanaf donderdag is het een aantal dagen wisselvallig met minder neerslag dan op dinsdag en woensdag en wat meer ruimte voor de zon. Donderdag is het nog vrij koud met maxima van 7-10 graden. Richting het paasweekend lopen de maxima iets op naar ongeveer 8-12 graden. De laagste temperaturen zijn daarbij voor de Wadden en de hoogste voor het zuidoosten.

Bron: weeronline