Bewolkt maar niet koud

Regio – Het zou nog een mooie week moeten worden, maar recente voorspellingen zijn minder enthousiast. Toch blijft het nog iets te warm voor de tijd van het jaar.

Vanochtend (maandag) zijn er vrij veel wolkenvelden. Tussendoor kan het opklaren en is de zon te zien. Vanuit het oosten trekken enkele lichte buien over het land. Waarschijnlijk blijft het in de westelijke kustprovincies droog. ‘s Middags is er een afwisseling van wolkenvelden en zonnige momenten. Er is kans op een bui. Lokaal kan daarbij onweer voorkomen en valt veel neerslag in korte tijd. De buienkans is het kleinst in het westen. Waar het overwegend bewolkt blijft komt de maximumtemperatuur uit op een graad of 20. In vrij zonnige gebieden kan het 22-24 graden worden. De noordenwind is zwak tot matig.

Dinsdag heeft de westelijke helft te maken met veel bewolking. Verder naar het oosten is meer ruimte voor de zon. Er is kans op enkele buien en daarbij is een klap onweer mogelijk. De middagtemperatuur loopt op naar 20-24 graden. Vanwege de hoge luchtvochtigheid voelt de warmte benauwd aan. Er staat een zwakke tot matige wind uit het noorden tot noordoosten.

Woensdag start de dag regionaal nevelig of mistig. Het zicht verbetert langzaam, maar de rest van de dag verloopt wel overwegend bewolkt. ’s Middags is kans op een bui en met 20-22 graden is het voor het gevoel zacht.

De dagen daarna blaast de noordenwind geregeld wolkenvelden over ons land. Tussendoor is ruimte voor de zon. De temperatuur doet een stapje terug met vrijdag maxima van slechts 15-18 graden. Dagelijks is kans op buien.

In het weekend loopt de temperatuur weer op en variëren de maxima van 20 tot 22 graden. Wel staat er een frisse wind. Zon, stapelwolken en enkele buien maken het weerbeeld compleet.

Bron: weeronline