Bewegen na een CVA? NeuroFitGym

Nieuwkoop – Op de Beweeg dag voor senioren op 30 mei in en rond de Kaleidoskoop kunt u ook kennis maken met NeuroFitGym.

NeuroFitGym is een beweeg activiteit van Bakker & De Vos, Centrum voor bewegen en gezondheid in Nieuwkoop, voor mensen met een hersenaandoening zoals na een hersenbloeding of infarct.

Iedere donderdagmiddag van 14.30 – 15.30 uur sport de groep in Sporthal de Steupel in Nieuwkoop, De begeleiding van de groep is in handen van Froukje van der Waerden (neuro-fysiotherapeut) en Mark de Vos (sportfysiotherapeut) en tijdens de training wordt er gewerkt aan de algemene fitheid, het evenwicht en het verbeteren van het lopen.

Het regelmatig in een groep sporten met lotgenoten is, naast de fysieke aspecten, een goede manier om te voorkomen dat patiënten in een isolement terecht komen. Door de gezelligheid en het onderlinge contact vermindert het gevoel van “er alleen voor te staan” hetgeen een positief effect heeft op eventueel aanwezige sombere gedachten.

Beweegt u liever in het water? Naast de NeuroFitGym groep is er ook een groep actief in het zwembad speciaal voor mensen met een chronische ziekte. Door gezamenlijk in het warme water allerlei oefeningen te doen wordt het bewegen op een positieven manier ondersteund.

Voor alle activiteiten is het mogelijk om een keer vrijblijvend mee te doen in de groep. Vervolgens kan er gekozen worden uit een kwartaal-, halfjaar- of een jaarabonnement.

Meer weten of meedoen? Kom voor meer informatie naar de Beweeg dag op 30 mei of neem contact op met Bakker & De Vos. via tel. 0172-575261, per mail info@bakkerendevos.nl of loop gewoon even binnen op Vijverhof 1 in Nieuwkoop.