Beroepenmarkt in Nieuwkoop

Nieuwkoop – Voor de informatieavond ‘Toekomst in Techniek’ worden ruim 400 bezoekers verwacht. Op woensdagavond 28 maart is deze beroepenmarkt in het Ashram College.

Tijdens deze bijeenkomst informeren 25 bedrijven en roc’s jongeren en hun ouders over de toekomstmogelijkheden in de techniek. De avond is bedoeld voor ouders en leerlingen uit het voortgezet onderwijs en groep 7 en 8 die die staan te springen om in de techniek aan de slag te gaan en voor leerlingen die nog niet weten wat ze later willen worden.

De informatieavond duurt van 19.00 tot 21.00 uur en vindt plaats in het Ashram College Nieuwkoop. Er is een informatiemarkt waar ruim 25 bedrijven demonstraties geven, laten zien wat ze maken en vertellen welke loopbaanmogelijkheden er binnen het bedrijf zijn. Leerlingen uit de hoogste klassen van het vmbo kunnen er alvast een stageplek regelen en leerlingen die nog niet zo ver zijn oriënteren zich op alle sectoren van techniek. Daarnaast zijn er presentaties en een bedrijvenpanel.

Voor ouders en leerlingen die op het punt staan om een mbo-opleiding te kiezen of nog geen idee hebben wat de termen bol, bbl en roc betekenen, zijn er presentaties van Cees de Jong en Martin Bröcker. Zij vertellen over de verschillende technische opleidingen, waar je op moet letten bij de keuze van een beroepsopleiding, hoe groot de kans is op een stageplaats of baan en wat je gaat verdienen.

Daarnaast is er een bedrijvenpanel: vijf ondernemers en techneuten vertellen waarom zij voor techniek kozen, hoe zij carrière hebben gemaakt en wat ze nog willen bereiken. Ook vertellen ze wat er in hun bedrijf gemaakt wordt, welke verschillende beroepen er binnen het bedrijf zijn en naar welke talenten ze op zoek zijn. En natuurlijk geven ze tips om zelf succesvol te worden in de techniek.

De bedrijven spannen zich voor deze voorlichtingsavond in omdat ze graag hun enthousiasme voor hun vak delen met anderen en omdat ze het belangrijk vinden dat ook zij in de toekomst voldoende personeel kunnen vinden.

De informatieavond ‘Toekomst in Techniek’ op 28 maart duurt van 19.00 tot 21.00 uur en vindt plaats in het Ashram College, Lindelaan 2, Nieuwkoop. Het programma en alle deelnemende bedrijven zijn te vinden op: www.metaalvakschool.nl/toekomstintechniek.