Bernadette Wolters benoemd tot taalheld

Regio – Het Taalhuis van de Bibliotheek Rijn en Venen heeft een aantal mensen benoemd tot Taalheld.

Stichting lezen en schrijven reikte op 9 december deze oorkondes op feestelijke wijze uit in het Castellum in Alphen aan den Rijn.
Onder de Taalhelden zijn zowel taalbegeleiders als mensen die in hun werk veel betekenen voor het Taalhuis en taal in het algemeen. Samen zorgen zij dat mensen die moeite hebben met het lezen, schrijven of spreken van de Nederlandse taal verder geholpen worden. Zo is ook wethouder Bernadette Wolters genomineerd. Bernadette vindt het terugdringen van laaggeletterdheid erg belangrijk. Het Taalhuis en de gemeente werken daarin samen.
Het Taalhuis is een plek waar mensen advies en informatie kunnen krijgen over het verbeteren van hun taalvaardigheid. Ook als u zich wilt inzetten als taalvrijwilliger kunt u bij het Taalhuis terecht. In de bibliotheek Nieuwkoop is elke maandag van 14.00 uur tot 15.00 uur een Taalspreekuur. Er is foldermateriaal beschikbaar om mensen informatie te geven over de verschillende taalscholen en activiteiten in en buiten de bibliotheek zoals taalcafés en taalgroepen. U kunt ook een kijkje nemen op de website: www.bibliotheekrijnenvenen.nl/taalhuis of stuur een e-mail naar Taalvraag@bibliotheekrijnenvenen.nl.