Bericht van de burgemeester

Lieve mensen, 31 maart heeft het kabinet de maatregelen in de aanpak van het coronavirus tot 28 april verlengd.

We doen er met zijn allen alles aan om verspreiding van het virus tegen te gaan.
Toch kunnen we niet helemaal voorkomen dat er mensen ziek worden. Ik leef mee met alle mensen in de samenleving die ziek zijn en met de mensen die een dierbare moeten missen door de gevolgen van Corona.
Dat de maatregelen lastig en vervelend zijn besef ik maar al te goed. Niet op bezoek kunnen bij een kwetsbaar familielid, terwijl je weet dat zij dit zo nodig hebben. Dat is voor niemand leuk. Ook de agenda’s zien er de komende periode ineens heel anders uit. Evenementen waar jullie naar hebben uitgekeken, gaan nu ineens niet meer door. Scholen zijn dicht en kinderen blijven thuis. Dat vraagt om een grote mate van flexibiliteit en creativiteit, maar dat is wel wat nodig is om het virus af te remmen en zo snel mogelijk het normale leven weer op te kunnen pakken. Ondertussen blijven ook de aanvullende maatregelen van kracht. Maatregelen waarbij ik, als burgemeester, meer mogelijkheden heb om ook echt te gaan handhaven. Ik hoop natuurlijk dat ik met u af kan spreken dat we het niet zo ver laten komen.
Houd u aan de regels, blijf zoveel mogelijk thuis en zorg voor voldoende afstand. Zo lastig is dat echt niet! Laten wij, van Ter Aar tot Woerdense Verlaat en van Vrouwenakker tot Nieuwkoop, het goede voorbeeld geven en ervoor zorgen dat we deze maatregelen, hoe vervelend ze ook zijn, niet voor niets nemen.
Ik reken op jullie!
Robbert-Jan
Burgemeester