Benefiet voor de kievit

Nieuwveen – De Tweede Benefiet voor de Kievit wordt zaterdag 23 juni weer gehouden bij Hoeve Kazan aan het Nieuwveense Blokland.

Het wordt een vier uur durende bijeenkomst met een wandeling vooraf en een heerlijk culinaire polder barbecue daarna. Voor 40 euro p.p. (incl drankjes) doe je mee en opbrengst naar een weidevogelproject in de Bovenkerkerpolder: de weidevogelboulevard.

Het gaat nog steeds slecht met de weidevogels in Nederland, maar in de Bovenkerkerpolder, tussen Amstelveen en Uithoorn houden we met alle boeren het hoofd koel en zorgen voor een zo optimaal mogelijk leefklimaat voor de verschillende weidevogels met buitengewoon goede resultaten. Laat maaien, hoog water, ander gras met meer bloemen, er zijn tal van mogelijkheden. Die maatregelen vragen een investering in tijd of geld, of een combi van beide. Vorig jaar was de eerste Benefiet en dat was een groot (en heerlijk) succes! Tijd voor herhaling, maar in een iets ander jasje.

Samen met de weidevogelexpert lopen de deelnemers een korte ronde door de prachtige polder, ondertussen zal Martijn Postma van Boerin & De Kok de barbecue aansteken. Bij terugkomst kan men genieten van mooie kleine gerechtjes en heerlijkheden en er wordt getoast op de toekomst van de weidevogels.

De investering voor deze heerlijke avond en daarmee direct een investering in de weidevogelboulevard bedraagt € 40,- p.p. incl. drankjes. U kunt zich via info@hoevekazan.nl of telefonisch opgeven. Vragen of speciale dieetwensen: bel of app 06-12910286. Aanvang 18.00 uur, eindtijd rond 22.00 uur.